سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله گزارش کار درمانگاه دام و طیور در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله گزارش کار درمانگاه دام و طیور در pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گزارش کار درمانگاه دام و طیور در pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گزارش کار درمانگاه دام و طیور در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گزارش کار درمانگاه دام و طیور در pdf :

گزارش کار درمانگاه دام و طیور

1- تیلربوز (کنه زدگی): علائم: انعکاس صدای قلب در تقریباً تمام نواحی بدن به خصوص اطراف ستون مهره ها / پتشی در مخاط چشم/ تورم عقده لنفاوی prescapular و prefemoral (پیش رانی)/تتراسیکلین (اکسی وت) (هفت درد) cc10-3 در عضله کپل+آهن+B12. با شستن مرتب و دادن تفاله گوجه فرنگی و هندوانه تب را پایین آورد. درو تا چند بار تکرار شود . کنه حامل ریپی سفالوس بوده که تیلریا آنولاتا را منتقل می کند. سم ضد تیلریوز شامل: مک تاک و سایر مترین و نگوون می باشند.
2- سخت زایی: در حالت طبیعی سر و گردن گوساله به طرف جلو است. در اینجا سر برگشته است. تا وقتی جنین است به راحتی خارج می شود. اینجا خشک شده است و می میرد. طناب را دور مچ دست یا پوزه بسته و می کشیم. نباید تا دو روز شیر را به طور کامل دوشید. درمان: نئومایسین + کلسیم + فسفر + اکسی تتراسیکلین داخل رحم- هر 12 ساعت cc15 اکسی توسین قبل از دوشش می زنیم. گاهی پارگی رحم دارد که آنتی بیوتیک + آهن B12 تزریق می کنیم.
3- ورم پستان گانگلیونی در گوسفند (سیاه سینه): سر پستانک سیاه و سرد می شود و تب دارد. درمان: پنی سیلین و بتامتازون- هردو IM) و پماد پستانی.
4- MCF (تب نزله ای بدخیم): بیماری ویروسی گوسفند که گاو را آلوده می کند. گاو زمین گیر بوده و تنفس پر صدا و فش فش دارد . کراتیت و کدورت قرنیه داریم که Centrifugal (از طرف به مرکز) بوده و قهوه ای می شود. پرزهای داخل دهان پرخون بوده و بضی از آنها سفید و نکروزه شده اند. سرفه/ اشتهای کم/ عقده های لنفاوی متورم و تب نیز داریم. بیماری کشنده است و دارو ندارد.
5- یکی از دلایل استفراغ در نشخوار کننده (گاو) دندان کج است که به آن دگزامتازون تزریق می شود.
6- پوسته پوسته شدن پستان: پس از ضد عفونی با پنس و اسکالپل آن را بریده و از اسپری اکسی تتراسیکلین (O.T.O) استفاده می کنیم.
7- جابجایی خفیف شیردان: با حرکات مشکی (Ballottemnt) در پایین محوطه بطنی چپ صدای شلپ شلپ (Splashing Sound) دارد و در تمام سمت چپ محوطه بتنی با ضربه زدن صدای زنگی قوی(Metalic Sound) شنیده می شود. اشتها ندارد و غذا نم

ی خورد و شکمبه آتون است. درمان: حل کردن و خوراندن پودر سوءهاضمه (Porgative)/ پارافین (مسهل) و دواندن زیاد).
8- جفت ماندگی: بعد از تولد جفت نیامده است. برخی عقیده دارند که ماندن آن اشکال ندارد و برخی آی را بیرون می کشند. با دست از طریق واژن جفت را از اتصالهایش جدا می کنیم و سپس 10 عدد بلوس اکسی تتراسیکلین (ابلت رحم) در رحم می گذاریم. در اثر عدم درمان و نکشیدن جفت متریت ایجاد می شود.

9- انسداد پستان: گاهی یک سرپستانک گوشت اضافی درآورده و شیر خارج نمی شود و باید جراحی شود. اگر تنگ بود (Stenosis پستان) با کورت آن را تراشیده و گشاد می کنیم.

10- انگل طیور: طیور خودشان را می خوارانند و دامدار روی زمین تعدادی کرم متحرک نشان می دهد که اسکاریس طیور است. درمان: آلبندازول.
11- ورم پستان: گاهی در اثر کرم زدگی پستان ورم کرده و سفت می شود. درمان: تزریق پنی سیلین و مالیدن پماد کرزول به سر پستانک.
12- سندروم گاو زمین گیر (Downer cow syndrome): مانند تب شیر است. ولی به سختی بلند می شود. تب شیر پس از زایمان است ولی دانر کاو غیر از زمان زایمان است. اگر دهیتدارته باشد (آزمایش الاستیسیته پوست دنده ها) سرم تزریق می کینم. کلسیم هم از طریق IV استفاده می شود. اگر تب داشت اکسی تتراسیکلین IM هم می زنیم. سپس یک چوب زیر گاو گذاشته و با دادن شوک به کمک چند نفر بلند می کنیم.
13- تب شیر (Milk Fever) : پس از زایمان است. تونوسیته (قدرت ضربان) قلب کم بوده و آریتمی دارد. گاو زمین گیر است. درمان: CMP (کلسیم- منیزیم- فسفر) به شکل IV و فنیل بوتازون + ویتامین AD3E از طریقIM . شیر را تا چند روز نمی دوشیم تا فقط گوساله بخورد. با گذاشتن چوب زیر گاو و شوک آن را بلند می کنیم. بعد از تزریق کلسیم ضربان قلب قوی و منظم می شود.
14- عدم تعادل: احتمال کم خونی وجود دارد. درمان کلسیم و ویتامین B12 + آهن را به طور IM تزریق کرده و اگر غش کرد و دست و پا سیخ شد دچار هیپومنیزمی (Gross Tetani) شده و منیزیم تزریق می کنیم. (IV) .
15- ورم پستان(Mastitis) : در زمان دوشیدن شیر به صورت پته پته (دلمه دلمه همراه با چرک) خارج می شود. درمان: لینکومایسین + دگزامتازون. اگر ورم پستان فیزیولوژیک و ناشی از ادم بود و جای دست روی آن می ماند از داروی مدر مثل فورزماید و یا از ویتامین B12 یا B- complex استفاده می شود.
16- نیوکاسل در طیور زنده: بر اساس اطلاع دامدار علایم عصبی و چند عدد تلفات بوده است. درمان ندارد و به بقیه واکسن روغنی می زنیم.
17- بابزیوز : هماچوری و همو گلویینوری و وجود خون در ادرار و بزرگی عقده های لنفاوی تب و تمام علائم تیلریوز ( انعکاس صدای قلب و ; ) وجود دارد. (بابزیوز در فصول گرم فراوان هستند) درمان: بوتالکس.
18- سالمونلوز: وجود اسهال خونی در ا

طراف مقعد/ زورش (Tenesmus) و تب بالا. درمان: سولفادیمیدین در زیر پوست گردن+ پودر Scor Stop که ضد اسهال است. (محلول در آب) + نئومایسین سولفات (بولوس سفید. شیر سرد و ظرف کثیف هم باعث اسهال است.
19- وجود خون در شیر : درمان: اکسی توسین + فنیل بوتازون + ویتامین K.
20- اسهال: الف) عامل آن در هفته اول تولد کولی باسیل بوده که اسهال سفید می دهد. درمان: انروفلوکسازین + نئومایسین + سرم قندی- نمک. ب) اسهال در بعد از هفته اول ناشی از سالمونلا که سبز و خونی است و زورش

و تب دارد. ج) اسهال زردی ناشی از استرپتو کوکوس که تب دارد. درمان پنی سیلین یا نئومایسین. د) اسهال متابولیک که در اثر خوردن شیر زیاد یا شیر سرد که تب ندارد و خود به خود خوب می شود. گوساله نباید بیش از 10% وزن خود در روز شیر بخورد.
21- ورم پستان گوسفند همراه با انگل (کخ روده و کرم): با آب گرم شستشو داده و به آن محلول کرولین زده تا مگس ننشیند. پنی سیلین و دگزامتازون را به صورت IM تزریق کرده و پماد نئومایسین و پماد Tetranebanol را نیز به سر پستانک می مالیم.
22- سزارین: بعد از زایمان درد شدید/ زمین گیری و تنفس شدید داریم. درمان پنی سیلین/ دگزامتازون/ (در صورت آبستنی فنیل بوتازون) کلسیم وسرم قندی- نمکی و پرومتازین (آنتی هیستامین) (در اثر عفونت رحمی پریتونیت ایجاد شده که هیستامین آزاد می کند.)
23- آگالاکسی در گوسفند: واگیر است. تب بالا رفته سرفه می کند و مثل پونومونی آبریزش بینی هم دارد. عامل آن agalactiae Streptococcus است که واگیر دارد است. لنگش و تورم سر و صورت و در دام آبستن ورم پستان هم وجود دارد. درمان: ویال پنیسیلین + cc10 + آب مقطر + دگزامتازون (IM) و اگر آبستن است بوتازون تزریق می کنیم.
24- میاز (Miasis): مخاط رکتوم و زیر دم پر از کرم بوده و تکه تکه می شود. در تابستان که مگس زیاد است اگر زخم موضعی ایجاد شود مگس و پشه و کرم در آن تخم ریزی کرده و لار و مگس با اسکولکس خود بافت را تحریک کرده و متوم و دردناک می شود. درمان: اکسی تتراسیکلین/ کولین و آیور مکتین (تزریقی) + کرولین که لارو را می سوزاند. گاهی در اثر پشم چینی هم میاز ایجاد می شود.
25- زخم در دهان (دهان جوشا): شستشو با گلیسیرین یده/ سرکه یا آبلیمو + دگزامتازون و پنی سیلین و اکسی تتراسیکلین.
26- مسمومیت با آفلاتوکسین: در اثر کنسانتره کپک زده و تفاله گوجه فرنگی قارچ زده ایجاد می شود. گوش ها سرد است و غذا کم کرده و دهان قرچه دارد. ریزش بزاق و حساسیت بالا و تهاجم/ آتونی شکمبه و درجه حرارت5/37 می باشد. می توان برای درمان از روغن کرچک + ویتامین B-Complex + مسهل ا

ستفاده کرد.
گزارش کار آزمایشگاه
آزمایش HI
– به هر یک از حفرهای میکروپلیت 96 خانه 25 میکرولیت PBS اضافه نمائید.
– 25 میکرولیتر از نمونه سرم خون در اولین حفره هر ردیف ریخته شود.
– سرم ها را به صورت وقت های 
– 25 میکرولیتر از آنتی ژن 4 واحدی به 11 حفره اضافه کرده و به آرامی شیک کنید و حداقل 30 دقیقه در درجه حرارت آزمایشگاه (C20) یا بمدت یک ساعت در یخچال C40 + قرار دهید.
– پس از پایان مدت انکوبایسیون l 25 RBC 1% به تمام حفره ها اضافه کرده و به آرامی شیک کنید.دو حفره به عنوان شاهد سرم (بدون آنتی ژن) در نظر گرفته شود و سپس پلیت را به مدت 45 دقیقه در حرارت آزمایشگاه یا یک ساعت در یخچال C4 + قرار دهید.
– آخرین حفره ای که دکمه (سدیمانتاسیون کامل) تشکیل شود (بالاترین وقت آنتی بادی) بالترین تیتر سرم را نشان می دهد.
– حفره 12 هر ردیف بعنوان شاهد گلبول قرمز بوده و باید دکمه کامل باشد. (RBC + PBS)
– نکته قابل توجه این است که سدیمانتاسیون مورد قبول بایستی همانند شاهد گلبول قرمز بوده و با کج کردن پلیت بصورت اشک سرازیر می شود.
– وجود یک سرم مثبت و یک سرم منفی ضروری است.
گزارش کار داروخانه
چند نمونه از آنتی بیوتیک دام بزرگ
pamtrisule
penicillin G Benzathine
penicillin G procaime
Tylosim
Tilmycosim
چند نمونه از ضد انگل های داخلی
Albendazole
Ivermectim
Levamisole
Niclosamide
Fenbendazol
چند نمونه از داروهای ضد التهاب
Ketoprofen
Flunixin meglumin
چند نمونه از داروهای سوء هاضمه
Blotrol
Poloxalene
چند نمونه از داروهای آنتی هیستامین
Promethazine
Triplenamime
چند نمونه از داروهای ضد انگل خارجی

Agita
Amitraz
Blotic
چند نمونه از داروهای ضد قارچ

Licoderm
Dichlorophen
چند نمونه از داروهای زنبور عسل
Apistan
Fumagillin
چند نمونه از داروهای ضد کوکسیدیوز
Amprolium
Baycox
گزارش کار کشتارگاه
نحوه قضاوت لاشه های سلی
در موارد زیر کل لاشه ضبط می شود:
1- سل ارزنی 2- سل استخوانی 3- سل مخملی 4- سل مزمن پیشرفته
در اینگونه موارد ضبط مرده ای لاشه انجام می شود.
1- اگر در یک ناحیه سل مزمن آهکی یا پنیری-آهکی شده در عقده های لنفاوی آن دیدید فقط همان ناحیه را ضبط می کنیم و بقیه لاشه قابل استفاده اس

 

ت.
2- سل مرواریدی
قضاوت در مورد بیماری های فاسیولوز
اگر در سطح برجسته کبد رشته های فیبروزه دیدیم نشان می دهد آلودگی زیاد است و کل کبد را ضبط می کند. اگر در قسمت نافی رشته های ماکارونی شکلی را دیدیم باز هم آلودگی زیاد است و کل کبد را ضبط می کند. اگر این حالت ها را ندیدیم یک برش طولی روی کبد می زنیم اگر انگل ها خارج شدند کل کبد را ضبط می کنیم ولی اگر با فشار دادن در دو طرف لبه های برش خارج شدند فقط یک لایه از ناف کبد را برداشته و بقیه قابل مصرف است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :